Nieuw schepencollege bekend

Nieuwe coalitiepartners CD&V en N-VA Rotselaar hebben een maand voor de nieuwe beleidslegislatuur de verdeling van de bevoegdheden in het schepencollege bekendgemaakt. 

Jelle Wouters (CD&V) wordt de nieuwe burgemeester.
SPK Jelle Wouters (CD&V) wordt de nieuwe burgemeester.

De 33-jarige Jelle Wouters (CD&V) neemt als burgemeester naast de algemene coördinatie van het beleid ook de bevoegdheden Veiligheid, Politie, Brandweer op zich. Wouters zal ook verantwoordelijk zijn voor Personeelszaken, Communicatie, Participatie, Evenementen, Jeugd en Kinderopvang. Piet De Bruyn (N-VA) wordt voorzitter van het Sociaal Huis (OCMW) en krijgt als schepen de bevoegdheden Gelijke Kansen, Diversiteitsbeleid en Personen met een handicap. Daarnaast wordt Piet De Bruyn schepen van Ondernemen en Lokale economie, Sport en Gezondheid, Milieu, Klimaat en Afvalbeleid. CD&V-schepen Carine Goris wordt bevoegd voor Openbare Werken, Mobiliteit, Gebouwen  en Begraafplaatsen. Bovendien wordt ze verantwoordelijk voor Dierenwelzijn, het Noord-Zuid-beleid en Ontwikkelingssamenwerking. Patrick Vervoort (CD&V) wordt schepen met als bevoegdheden Cultuur, Bibliotheek en Kunstonderwijs. Daarnaast zal hij ook bevoegd zijn voor Toerisme, Erfgoed en Monumentenzorg. 

Dirk Claes wordt eerste schepen

Dirk Claes (CD&V), die zijn burgemeesterssjerp doorgeeft, zal gedurende drie jaar als eerste schepen zetelen en neemt de bevoegdheden Ruimtelijke ordening, Wonen en Burgerlijke stand op zich. Dirk Jacobs (CD&V) blijft nog een jaar in het college als schepen voor Onderwijs, Financiën, ICT en Erediensten. Zo kan hij ook het lopende bouwproject voor de nieuwbouw van de kleuterschool in Werchter afwerken. Jacobs wordt in 2020 opgevolgd door Nele Demuynck (CD&V). Na drie jaar treedt nieuwkomer Suzy Michiels (N-VA) toe tot het schepencollege. Bart De Vos (N-VA) wordt voorzitter van de gemeenteraad. Hij wordt na drie jaar in deze functie opgevolgd door Werner Mertens (CD&V).

Veiligere en leefbare woonbuurten

De twee grootste Rotselaarse partijen haalden 15 zetels op 25 in de gemeenteraad. “De komende weken werkt de nieuwe bestuursploeg verder aan een nieuw en ambitieus beleidsplan voor Rotselaar. Hierbij staan veilige en leefbare woonbuurten met een actief fietsbeleid centraal. Evenals een sociaal beleid en een transparante werking van de gemeentelijke diensten met aandacht voor actieve participatie van de inwoners en een heldere communicatie”, aldus de kersverse coalitiepartners.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer