7 De speelsters van de Red Flames met hun trainer Ives Serneels (uiterst rechts) in café het Sportlokaal en hun meter Lenie Onzia (tweede van links).
Kim Aerts De speelsters van de Red Flames met hun trainer Ives Serneels (uiterst rechts) in café het Sportlokaal en hun meter Lenie Onzia (tweede van links).

Red Flames komen thuis in Sportlokaal

Nationaal vrouwenvoetbalteam ontvangen door kersverse supportersclub

De Red Flames hebben er in Wezemaal een supportersclub bij. Om dat te vieren, zakte ons nationaal vrouwenvoetbalteam zaterdagavond af naar café Sportlokaal na hun overwinning tegen WK-ganger Thailand in het OHL-stadion.

De Red Flames stuurden zaterdag tijdens een vriendschappelijke wedstrijd Thailand met een 6-1 pandoering terug naar Azië. Daarna stond de afscheidsreceptie van kapitein Aline Zeler op het programma. Een achttal speelsters maakten zich vervolgens op om hun leden van de nieuwe supportersclub te begroeten in café Sportlokaal in Wezemaal. 

We zijn met twee begonnen en ondertussen zijn we met 85 supporters. We volgen alle thuismatchen en gingen al mee naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Zwitserland. Het is de bedoeling om in de toekomst zelfs een bus in te leggen

Walter Lambeets

Met een vat bier en bakjes friet mocht de riem er even af onder het goedkeurend oog van hun trainer Ives Serneels. De Aarschottenaar is een duivenmelker in zijn vrije tijd in het Sportlokaal. “Mijn vader speelde in Langdorp en Wezemaal met de duiven. Zo ben ik hier terecht gekomen. Als ik thuis ben, vind je me hier in het duivenlokaal samen met Walter, de voorzitter van de supportersclub”, legt Serneels uit. De interesse in de Red Flames is dus niet louter toevallig ontstaan. “Zo’n drie jaar geleden zijn we hen beginnen volgen”, pikt Walter Lambeets in. “We zijn met twee begonnen en ondertussen zijn we met 85. Maar omdat er nog niet echt een structuur was, hebben we beslist om een supportersclub op te richten. We volgen alle thuismatchen en gingen al mee naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Zwitserland. Het is de bedoeling om in de toekomst een bus in te leggen. We hebben Lenie Onzia (ex-Anderlecht en jeugdcoach Yellow Flames, red.) gekozen als meter van de club. We wilden graag iemand uit de streek, en Lenie is van Tildonk. Heel fijn dat er vandaag acht speelsters aanwezig zijn. En Ives, maar die zien we uiteraard elke week met zijn duiven”, lacht de gloednieuwe voorzitter. 

Lierse

Laurent Serneels - vader van - is eveneens een begenadigd supporter van de Red Flames. “Ik volg elke wedstrijd, tot in het buitenland. Ik heb altijd zelf gevoetbald en ben trainer geweest van Ives, van de miniemen tot de scholieren. Van Ourodenberg tot de fusie met Aarschot. Daarna is Ives een jaar naar Diest gegaan en is Lierse hem komen wegplukken. Ik heb hem overal gevolgd”, zegt de fiere vader Serneels die zijn tijd nog altijd verdeelt tussen het voetbal en de duivensport. “We zijn hier tijdens een duivenwedstrijd terecht gekomen en de ambiance beviel mij enorm. Zo zijn we hier blijven plakken. Ondertussen kom ik hier een vijftal jaren. Het is hier altijd een gezellige boel en iedereen kent iedereen.” 

7 Iedereen wou mee op de foto met de Red Flames.
Kim Aerts Iedereen wou mee op de foto met de Red Flames.
7 Iedereen wou een kiekje nemen.
Kim Aerts Iedereen wou een kiekje nemen.
7 Het seizoen zit er op voor de Red Flames, er kon een klein feestje af.
Kim Aerts Het seizoen zit er op voor de Red Flames, er kon een klein feestje af.
7 De Red Flames met Walter Lambeets (rode shirt), de voorzitter van de nieuwe supportersclub.
Kim Aerts De Red Flames met Walter Lambeets (rode shirt), de voorzitter van de nieuwe supportersclub.
7 De Red Flames werden hartelijk ontvangen in het Sportlokaal in Wezemaal
Kim Aerts De Red Flames werden hartelijk ontvangen in het Sportlokaal in Wezemaal
7 Vader Laurent en zoon Ives Serneels. De duivensport bracht hen in het Sportlokaal.
Kim Aerts Vader Laurent en zoon Ives Serneels. De duivensport bracht hen in het Sportlokaal.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer