Algemeen directeur vzw KODiD Arthur Troch en financieel directeur Ilse Penninckx.
Vertommen Algemeen directeur vzw KODiD Arthur Troch en financieel directeur Ilse Penninckx.

Vzw KODiD is actief als overkoepelend schoolbestuur van 16 katholieke scholen

De nieuwe vzw KODiD (Katholiek Onderwijs Dijle Demer) neemt voortaan de activiteit van 10 oude opgeheven schoolbesturen over.

Vzw KODiD is momenteel het schoolbestuur van 4.995 leerlingen en van 16 scholen uit Rotselaar, Hever, Schiplaken, Boortmeerbeek, Tremelo, Haacht, Wezemaal, Wespelaar, Wakkerzeel, Tildonk, Wilsele, Nieuwrode en Holsbeek. “We zijn de eersten in het Leuvense die in deze opzet slaagt”, aldus Arthur Troch, algemeen directeur van vzw KODiD. 

“Alles begon in 2015 toen enkele scholen uit onze regio samen zaten om te fusioneren met een groter bestuur. We zijn tot een engagementsverklaring gekomen in 2018. Sinds begin dit jaar zijn we dan officieel gefusioneerd met de overkoepelende vzw KODiD. De bedoeling van het verhaal is het bestuur te optimaliseren en een grote solidariteit te vinden tussen alle scholen. Er zijn heel wat voordelen. De boekhouding is bijvoorbeeld één gemaakt. Heel wat scholen hadden geen begroting of dat stelde relatief weinig voor, maar dat is dus nu eenvormig geworden. We doen gemeenschappelijke aankopen, infrastructuurwerking en ook de doorlichting wordt opgevolgd. Op het gebied van preventie wordt alles gecentraliseerd, maar de pedagogische autonomie blijft wel behouden. Zo’n schaalvergroting brengt middelen en deskundigheid op bestuurlijk vlak samen”, aldus Troch.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer