5 Op het internationale portretfestival L’Eté des Portraits in het Franse Bourbon-Lancy won Sylvia Konior in 2018 de prijs voor meest creatieve zelfportret met dit beeld.
Sylvia Konior Op het internationale portretfestival L’Eté des Portraits in het Franse Bourbon-Lancy won Sylvia Konior in 2018 de prijs voor meest creatieve zelfportret met dit beeld.

‘The Queen of Fucking Everything’ Sylvia Konior stelt tentoon in CC Gildhof

Het werk van streekgenote Sylvia Konior is straks een maand lang te bewonderen in Cultuurcentrum Het Gildhof in Tielt. De Ruiseleedse kunstfotografe zorgt graag voor wat controverse en zoekt al langer de excentriekere kantjes van de kunst op. Eerder viel ze al op met naakte zelfportretten en fotoreeksen van orgasmes en seksspeeltjes.

Konior woont en werkt in Doomkerke en bouwde het voorbije decennium een eigen oeuvre uit. Regelmatig gebruikt ze haar eigen lichaam en alles wat de natuur haar gegeven heeft als onderwerp. In 2013 stond ze nog met een naakt zelfportret in Snoecks, in 2016 bracht ze zichzelf in beeld terwijl ze (meerdere) orgasmes kreeg en afgelopen zomer viel ze nog in de prijzen op een internationaal fotofestival met een bijzondere fotoreeks met seksspeeltjes die uit hun context waren gehaald. Telkens spelen surrealisme, humor en het omgaan met het vrouw-zijn een grote rol in haar werk. En aan lef heeft ze geen gebrek.

‘The Queen of Fucking Everything’, zoals de expo van Konior heet, opent op zondag 20 oktober in CC Het Gildhof. De expo is dagelijks gratis te bezoeken tussen 14 en 17 uur tot en met zondag 17 november.

5 Kinderen telen in de moestuin? Het kan in de wereld van Sylvia Konior.
Sylvia Konior Kinderen telen in de moestuin? Het kan in de wereld van Sylvia Konior.
5 Een foto uit de reeks met seksspeeltjes die Konior uit hun context haalde.
Sylvia Konior Een foto uit de reeks met seksspeeltjes die Konior uit hun context haalde.
5
Sylvia Konior
5 Het zelfportret dat destijds in Snoecks gepubliceerd werd.
Sylvia Konior Het zelfportret dat destijds in Snoecks gepubliceerd werd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer