2 De Wallstreet Beursfuif van de Chiro is een vaste waarde in Ruiselede
RV De Wallstreet Beursfuif van de Chiro is een vaste waarde in Ruiselede

Chiro pakt uit met stuntje op beursfuif: nuchtere chauffeurs krijgen inkomgeld terug

Op zaterdag 28 september organiseren de Chirojongens en -meisjes de negentiende editie van de jaarlijkse ‘Wallstreet Beursfuif’ in de sporthal. De Chiroleiding pakt voor de gelegenheid uit met een stunt en geeft chauffeurs die nuchter blazen bij het verlaten van de sporthalhun 5 euro entreegeld terug.

“De meeste van onze bezoekers komen met de fiets of worden afgezet door hun ouders, maar er zijn ook mensen die met de wagen zullen komen. En drinken en rijden, dat gaat niet samen”, legt Jan Maes van de Chiroleiding uit. “Wij zijn daar heel bewust mee bezig. Telkens als we zelf uitgaan, wordt er ook altijd op voorhand een bob aangeduid. Omdat we verkeersveiligheid belangrijker vinden dan onze kas, krijgen chauffeurs die nuchter blazen bij het verlaten van de zaal hun entreegeld terug. Aan de ingang zal een stand met alcoholtesters staan en bij het binnenkomen kan elke chauffeur zich vrijwillig inschrijven voor de actie.”

2 We zien Joppe Coopman, Enzo Vanhauwaert en Jan Maes van Chiro Ruiselede
Norbert Maes We zien Joppe Coopman, Enzo Vanhauwaert en Jan Maes van Chiro Ruiselede

Prijzen veranderen

Los van die stunt blijft de succesformule van de beursfuif ongewijzigd. De drank die het meest verkocht wordt, stijgt in prijs en drank die weinig verkocht wordt, daalt in prijs. Betalingen gebeuren met een NFC-kaart die kan opgeladen worden via de smartphone of online. Via een applicatie die gekoppeld is aan dat betaalsysteem worden de prijzen van de dranken automatisch aangepast. De prijzen blijven de hele avond fluctueren. De vereniging die het meest drank kan verzetten, wint een ritje met een bierfiets. Tickets voor de fuif zijn te verkrijgen bij de leiding van Chiro Ruiselede. In voorverkoop betaal je 5 euro, aan de deur betaal je 7 euro. Wie nog betaalkaarten liggen heeft van vorige edities, kan die terug gebruiken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer