2 Het nieuwe logo van KFC Doomkerke.
KFC Doomkerke. Het nieuwe logo van KFC Doomkerke.

KFC Doomkerke viert koninklijke titel met nieuw logo

Voetbalclub FC Doomkerke mag voortaan als KFC Doomkerke verder en die ‘K’ staat voor ‘Koninklijke’. Belangrijkste voorwaarde om die titel te krijgen is dat de club minstens vijftig jaar moet bestaan. Dat is bij Doomkerke zeker het geval, want de club is ondertussen zeventig jaar oud.

De club vierde vorig jaar al zijn zeventigste verjaardag en mocht dat toen samen met zijn erevoorzitter Albert Vancolen doen, die toevallig ook zeventig kaarsjes uitblies. De procedure voor de royale onderscheiding liet iets langer op zich wachten en dus volgde er op vrijdag 23 augustus nog een groot feest om de toekenning eindelijk te vieren. Voor de gelegenheid kreeg de club uit vierde provinciale B ook een ander logo en nieuwe sjaals. Het krijgen van de titel werd gevierd in het bijzijn van oud-spelers, trainers en coaches. Het feest werd meteen ook een hommage aan erevoorzitter Albert Vancolen. Hij gaf eind vorig seizoen na een carrière van 36 jaar de fakkel als voorzitter door aan Franky Rutsaert. Albert blijft wel bestuurslid. Vorig jaar werd hij bij het vieren van het zeventigjarig bestaan van de club nog gevierd met een eigen biertje, het ‘Alberke’.

2 Albert Vancolen is sinds 1 juli erevoorzitter. Hij gaf de fakkel door aan Frank Rutsaert. Vorig jaar werd hij nog uitgebreid met zijn eigen biertje, het ‘Alberke’.
Joke Couvreur Albert Vancolen is sinds 1 juli erevoorzitter. Hij gaf de fakkel door aan Frank Rutsaert. Vorig jaar werd hij nog uitgebreid met zijn eigen biertje, het ‘Alberke’.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer