De vrouw moest zich verantwoorden in de politierechtbank in Kortrijk.
Hans Verbeke De vrouw moest zich verantwoorden in de politierechtbank in Kortrijk.

Man organiseert verrassingsfeestje voor verjaardag: echtgenote botst en blaast positief

P., een vrouw uit Dentergem, mag van de politierechter vijftien dagen niet met de auto rijden omdat ze onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakte. Dat gebeurde toen de vrouw wegreed van haar eigen verjaardagsfeestje.

De echtgenoot van P. wilde vorig jaar zijn vrouw voor haar verjaardag verrassen bij enkele vriendinnen. Dat lukte ook aardig. Het gezelschap vierde in Oostrozebeke en daar werd een glas bij gedronken. Toen de vrouw weer naar huis reed, liep het verkeerd. “Ze moest afslaan en wilde remmen”, zegt haar advocaat. “Maar ze vergiste zich van pedaal en gaf gas. Daardoor verloor ze de controle over het stuur en botste ze tegen een ander voertuig.” Toen de vrouw een positieve ademtest aflegde, verklaarde ze aan de politie dat ze zestal pintjes had gedronken. Het effect daarvan werd wellicht versterkt omdat ze in die periode ook pijnstillers nam. De rechter oordeelde mild. Naast het rijverbod van vijftien dagen gaf hij de vrouw een effectieve boete van 760 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer