Kunstenaar Marc Vanhecke met de miniatuurversie van 'De Pertrettetrekker'
RV Kunstenaar Marc Vanhecke met de miniatuurversie van 'De Pertrettetrekker'

Metaalkunstenaar Marc Van Hecke open voor Buren bij Kunstenaars

Kunstenaar Marc Vanhecke, de man die onder andere de trofee van de E3-prijs in Harelbeke en het kunstwerk van Koolskamp Koers maakte, woont sinds kort in Pittem en stelt straks tentoon tijdens Buren Bij Kunstenaars. Naar aanleiding van een wedstrijd schonk de metaalkunstenaar afgelopen weekend een van zijn beelden weg.

Half september liep in Lissewege de 23ste editie van de Beeldenroute. Tijdens die tentoonstelling stond het werk ‘De Pertrettetrekker’ er opgesteld. Wie het gewicht kon raden van het kunstwerk en de uren die eraan gewerkt waren, kreeg een miniatuurversie van het werk als prijs. De juiste antwoorden waren 160 kilogram en 175 uren werk. Ruim 70 mensen namen deel aan de wedstrijd, maar Bruggeling Stefaan Dumon kwam als winnaar uit de bus. Hij mocht zaterdag een miniatuurversie van het kunstwerk in ontvangst nemen in Pittem.

Ter gelegenheid van Buren bij Kunstenaars zet Vanhecke komend weekend de deuren van zijn atelier in de Muizelaarstraat 22 open. Bezoekers zijn welkom op vrijdag 18 oktober van 14 tot 19 uur en op zaterdag en zondag 19 en 20 oktober van 10 tot 19 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer