4 Vanaf 1 september komt het Sancta Maria Instituut in Ruiselede leeg te staan.
Sam Vanacker Vanaf 1 september komt het Sancta Maria Instituut in Ruiselede leeg te staan.

Exclusief voor abonnees

Secundaire school Sancta Maria verhuist van Ruiselede naar Tielt: “Ondanks subsidies is een nieuwe school een te grote investering voor een te beperkt aantal leerlingen”

Het Sancta Maria Instituut verlaat Ruiselede en neemt op 1 september een nieuwe start in de voormalige Vives-gebouwen in de Beernegemstraat in Tielt. Volgens algemeen directeur Rik Delmotte zijn de gebouwen in Ruiselede versleten, terwijl ook het aantal leerlingen al jaren daalt. 

“Na lang wikken en wegen hebben we met de raad van bestuur besloten het Instituut Sancta Maria te verhuizen naar Tielt”, zegt algemeen directeur Rik Delmotte van de scholengroep KSO. “Veel pistes zijn bekeken, maar de materiële vereisten zijn te groot om in Ruiselede nog onderwijs van hoog niveau aan te bieden. De recentste vleugel dateert al uit de jaren zeventig. Bovendien daalt het aantal leerlingen in het Instituut Sancta Maria te snel, ondanks een sterk uitgebouwd leerlingenvervoer. Ondanks een subsidie van de overheid zou een nieuw schoolgebouw in Ruiselede een te grote investering zijn voor een te beperkt aantal leerlingen.”

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees meer