Tielt doet mee aan de Nacht van de duisternis.
rv Tielt doet mee aan de Nacht van de duisternis.

Stad dooft lichten aan monumenten voor Nacht van de Duisternis

Het wordt komend weekend wat donkerder dan gewoonlijk in Tielt. Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober dooft de stad in het kader van de Nacht van de Duisternis namelijk de monumentverlichting op verschillende plaatsen in Tielt en deelgemeenten. 

Netbeheerder Fluvius dooft de verlichting van monumenten, standbeelden en gebouwen van de stad al op vrijdagavond en de lichten gaan pas weer aan op maandagochtend. Daarmee doet de stad mee aan de Nacht van de Duisternis, een initiatief van de Vereniging Voor Sterrenkunde, de Vlaamse Volkssterrenwachten, de Bond Beter Leefmilieu en verschillende natuurverenigingen. Die willen daarmee de aandacht vestigen op de lichthinder in Vlaanderen en roepen gemeenten, bedrijven en particulieren op om op zaterdagavond 12 oktober de verlichting zo beperkt mogelijk te houden. De actie in Tielt blijft beperkt tot de monumentverlichting. De openbare verlichting blijft wel branden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer