4 Julie 'Djoels' Bouckhuyt heeft een nieuwe tattooshop in Egem.
Sam Vanacker Julie 'Djoels' Bouckhuyt heeft een nieuwe tattooshop in Egem.

Tattoo-artist en voormalig Ink Master-winnares Djoels verhuist van Deinze naar Egem: “Ik miste het West-Vlaams”

Julie ‘Djoels’ Bouckhuyt (28), een van de bekendste tattoo-artists van Vlaanderen, werkt voortaan vanuit Egem. Djoels won in 2017 nog de Vlaams-Nederlandse versie van de wedstrijd Ink Master op zender SpikeTV. Net voor de coronacrisis besloot ze haar tattooshop in Deinze te ruilen voor een nieuwe studio met zicht op de kerk van Egem. Maandag ontving ze haar eerste klanten.

Na zes jaar op de Gaversesteenweg in Deinze besloot Julie, die oorspronkelijk van Meulebeke is, terug te keren naar haar West-Vlaamse roots. “Enerzijds miste ik het West-Vlaams, maar anderzijds had mijn huisbaas ook andere plannen met het gebouw. In januari ben ik beginnen uitkijken naar een nieuw pand en bijna meteen stootte ik op een voormalig kapsalon in Egem. Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst niet wist waar Egem lag. Maar ik ben hier met open armen ontvangen. Het is een fantastisch warm dorp. Vorige week stond de buurman in panne met zijn auto. Heel de straat kwam spontaan buiten om te helpen. Dat zegt alles. Ik voel me al helemaal thuis.”

4 De nieuwe tattooshop van Djoels in Egem.
Sam Vanacker De nieuwe tattooshop van Djoels in Egem.

Niet stilgezeten tijdens corona

Julie kreeg net voor de coronacrisis de sleutels van het pand. “Achteraf gezien was dat eigenlijk een geschenk. Terwijl het land in lockdown ging, was ik hier volop graffitikunst aan het schilderen op de muren. Af en toe was het wat eenzaam, maar ik heb me wel kunnen uitleven. Bij de herinrichting kreeg ik veel hulp van de buren. Qua planning had de crisis uiteindelijk weinig impact omdat ik sowieso van plan was te verhuizen in april en mei. Toen had ik geen afspraken ingepland. In die zin heb ik door corona hier echt wel een volledig nieuwe start kunnen nemen.”

Afstand maakt weinig uit voor mijn publiek. Dat is een van de verdiensten van Ink Master. Dankzij die wedstrijd heeft mijn carrière toch een mooie boost gekregen

Djoels

Ink Master

Dat de meeste klanten voortaan iets verder moeten rijden naar hun favoriete tattoo-artist maakt weinig uit, want mensen komen van ver voor Djoels sinds ze Ink Master van de Lage Landen werd in 2017. “In Deinze had ik ook al mensen die uit Noord-Holland, Limburg, Antwerpen of Oostende kwamen. Afstand maakt weinig uit voor mijn publiek. Dat is een van de verdiensten van Ink Master. Dankzij die wedstrijd heeft mijn carrière toch een mooie boost gekregen. Het liefst maak ik grote, realistische tattoos. Dankzij Ink Master heb ik nu de luxe om te passen voor kleinere werkjes. Al heeft de wedstrijd me ook geleerd te geloven in mezelf. Ik sta nu veel zelfzekerder in mijn schoenen.”

4 Julie 'Djoels' Bouckhuyt heeft een nieuwe uitvalsbasis in Egem.
Sam Vanacker Julie 'Djoels' Bouckhuyt heeft een nieuwe uitvalsbasis in Egem.

Behalve tattoos vind je bij Djoels INK ook graffitikunst en schilderijen, al dan niet op maat gemaakt. “Die twee zaken bied ik aan met de hulp van mijn goede vriend en stand-upcomedian Steven Goegebeur. Bij het publiek is hij vooral bekend van het programma Foute Vrienden. We kennen elkaar al jaren en hij neemt de administratieve kant op zich, ik neem de artistieke kant voor mijn rekening.”

Meer info op de Facebookpagina van Djoels INK. Wie schilderwerk of graffiti op maat wil, kan mailen naar info@stevengoegebeur.be.

4 Julie 'Djoels' Bouckhuyt heeft een nieuwe uitvalsbasis in Egem
Sam Vanacker Julie 'Djoels' Bouckhuyt heeft een nieuwe uitvalsbasis in Egem

Lees meer