4 Birger Allary en Karel Knockaert openden begin maart 2018 de deuren van hun Weber Grill Academy in Ruiselede. Birger staat nu alleen in voor de opleidingen in Ruiselede, terwijl Karel met een foodtruck rondtrekt.
Sam Vanacker Birger Allary en Karel Knockaert openden begin maart 2018 de deuren van hun Weber Grill Academy in Ruiselede. Birger staat nu alleen in voor de opleidingen in Ruiselede, terwijl Karel met een foodtruck rondtrekt.

Exclusief voor abonnees

Voormalige boezemvrienden Birger en Karel praten nu toch over ruzie rond Tjops: “Dat onze vriendschap na 24 jaar zo is moeten eindigen, doet pijn”

Zowel Birger Allary als Karel Knockaert van Tjops betreuren dat het tot een rechtszaak is moeten komen. Eerder raakte bekend dat de twee voormalige boezemvrienden in een juridische strijd verwikkeld waren om het merk ‘Tjops’. Op de details van de zaak willen de twee liever niet ingaan en allebei hopen ze nog tot een oplossing te komen buiten de rechtbank. 

Afgelopen woensdag werd in de kamer van koophandel een zaak ingeleid over het merk, de handelsnaam en het logo van ‘Tjop’s Low & slow BBQ’, het barbecueconcept waarmee Birger Allary uit Ruiselede en Karel Knockaert uit Zerkegem in 2017 nog Mijn Pop-Uprestaurant wonnen. Vorige zomer gingen de twee vrienden echter uiteen. Birger richtte zich in Ruiselede op de Tjops Grill Academy, terwijl Karel alleen verderging met de catering. Nu lijkt de breuk compleet door een discussie over geld. Zowel Karel als Birger hebben een advocaat onder de arm genomen en zitten in een bittere strijd verwikkeld om de nalatenschap van Tjops. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel van Velzeke

    echte vrienden komen er vroeg of laat wel uit .

Lees meer