Frances Lefebure, Jonas Van Geel en Koen Wauters hopen dat Vlaanderen massaal naar het containerpark trekt met klein elektro.
JVS Frances Lefebure, Jonas Van Geel en Koen Wauters hopen dat Vlaanderen massaal naar het containerpark trekt met klein elektro.

Wingene roept op om klein elektro naar containerpark te brengen

Het VTM-programma Make Belgium Great Again roept Vlaanderen op om oud en/of kapot klein elektro naar het containerpark of de lokale Recupel-inzamelbox te brengen. De stad of gemeente die voor 19 oktober het meeste klein elektro ophaalt, wint een uniek containerparkconcert van Koen Wauters en Jonas Van Geel.

Ook Wingene gooit zich in de strijd. Op de website en de Facebookpagina van de gemeente verscheen een oproep om zoveel mogelijk afgedankte kleine elektro-apparaten naar het containerpark te brengen. Alle toestellen die een stekker hebben of op batterijen werken en die je kan dragen in je handen komen in aanmerking. Het ingezamelde materiaal levert niet alleen kostbare grondstoffen op, maar brengt ook geld op voor het goede doel. Hoe meer klein elektro wordt ingezameld, hoe meer geld Recupel schenkt aan de Rode Neuzen Dag, dat dit jaar lokale schoolprojecten steunt die jongeren mentaal en fysiek sterker maken.

De gemeente die tegen zondag 20 oktober het meeste aantal ton elektro inzamelt (herberekend per aantal inwoners), wint het recyclageparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending van 27 oktober.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer