2 Timmy Deman is er in geslaagd om de Iron Man af te werken
RV Timmy Deman is er in geslaagd om de Iron Man af te werken

Zwevezelenaar Timmy Deman wordt vijfde Belg in de Iron Man in Hawai

Vrachtwagenchauffeur en triatleet Timmy Deman (37) is als vijfde Belg over de meet gekomen op de Iron Man van Hawai, zowat de meest iconische triatlon ter wereld. De Zwevezelenaar legde de triatlon af in 9 uur en 26 minuten. In het algemene klassement werd hij 206de.

Acht jaar trainde Timmy voor de Iron Man van Hawai. In 2017 had hij al een ticket beet voor de bekendste triatlon ter wereld, maar door hartproblemen moest hij toen die droom opbergen. Maar hij gaf de hoop niet op. Twee jaar later plaatste hij zich opnieuw en dit keer stond hij wel aan de start in Hawai. “Ik ben diep moeten gaan”, laat Timmy in een reactie weten. “Het zwemmen en fietsen ging goed, maar tijdens de marathon had ik het even moeilijk, vooral op het laatste. Het vochtige klimaat valt niet te onderschatten, al kan ik daar van nature redelijk goed tegen. Veel drinken is de boodschap. Het heeft acht jaar voorbereiding en bloed, zweet en tranen gekost, maar het is me gelukt. De kroon op het werk.”

 In zijn leeftijdscategorie van 35 tot 40 jaar werd Timmy 43ste op 205 deelnemers. In het algemene klassement (profatleten inbegrepen) werd hij 206de. “Of ik de ambitie heb om het nog eens te doen? Misschien wel, maar dan niet in de eerste jaren. En als ik het nog eens doe, dan graag met mijn gezin erbij. Ik heb hen erg gemist.”

2 Timmy Deman liep in 2017 als eerste Belg over de meet in Frankfurt en behaalde zo een plek aan de start van de Iron Man van Hawaï. Foto’s van zijn aankomst in Hawai zaterdag zijn voorlopig niet beschikbaar.
Repro Sam Vanacker Timmy Deman liep in 2017 als eerste Belg over de meet in Frankfurt en behaalde zo een plek aan de start van de Iron Man van Hawaï. Foto’s van zijn aankomst in Hawai zaterdag zijn voorlopig niet beschikbaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer