200 scholieren leven zich uit op ‘Tomorrowland for Kids’

Voor de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van GBS Niel en de Sint-Hubertusschool werd het een bijzondere schoolnamiddag. In plaats van hun broek te slijten op de schoolbanken, mochten ze zich een ganse namiddag gaan uitleven op hun hoogsteigen Tomorrowland.

Food trucks met frietjes, hamburgers en ijsjes, een kap- en glittersalon en natuurlijk een flinke portie bonkende beats: het was misschien nog niet helemaal het echte Tomorrowland, maar qua ‘madness’ zat het alvast helemaal goed. Zo’n 200 Nielse scholieren werden deze namiddag getrakteerd op een ‘Tomorrowland for Kids’ aan het jeugdhuis Jokot. Mede dankzij het stralende weertje werd het voor hen een onvergetelijke namiddag.

“Ik vind het écht superleuk”, zegt de 11-jarige Amélie De Clopper van de Sint-Hubertusschool. “Ik ben nog nooit op Tomorrowland geweest, maar dit komt volgens mij zeker in de buurt.”

“Dit is echt heel tof”, beaamt de 11-jarige Robbe Floorackers van GBS Niel. “Alleen de muziek is niet honderd procent mijn ding. Maar dit voelt zeker een beetje als Tomorrowland. Wat ik het allerleukste vind? De gratis hamburgers.” (lacht)

Het initiatief voor het kinderfestival was genomen door de Nielse kindergemeenteraad. “De kindergemeenteraad had vijf projecten voorgesteld, maar dit was hetgene dat op de meeste stemmen kon rekenen en dat dus ook zou worden uitgewerkt”, zegt Lies Wachters van de jeugddienst.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer