2 Actiegroep Fase3 plant zondag een wandeling.
rv Actiegroep Fase3 plant zondag een wandeling.

Actiegroep Fase3 maakt wandeling langs tracé Expresweg

De actiegroep Fase3 en LSA Schoner leven organiseren op zondag 12 mei samen een wandeling langs het tracé waar men de Expresweg wil aanleggen. “Niemand betwist dat het hier om een waardevol natuurgebied gaat. Net daarom is het onbegrijpelijk dat men dit plan wil realiseren”, klinkt het.

“Wij vinden het nog steeds totaal onaanvaardbaar dat men een waardevol natuurgebied zou opofferen voor een ondoordachte en overbodige expresweg. Wanneer we fundamentele vragen stellen over fase 3 van de Expresweg, krijgen we van onze beleidsmakers steeds hetzelfde antwoord: het gaat hier om ‘beslist beleid’. Verder ontbreken de redenen om deze derde fase te realiseren nog steeds, van een verkeersanalyse is al helemaal geen sprake”, klinkt het.

“Als signaal naar de politiek toe, organiseren we nu zondag een Fase3-wandelroute: een wandeling doorheen het laatste stukje groen in onze omgeving, op het tracé waar men de Expresweg wil aanleggen. Langsheen de route zullen borden opgesteld staan met informatie over deze natuurstrook, we plannen ook een informatiestand waar iedereen terecht kan met vragen.”

Deelnemers aan de wandeling verzamelen op zondag 12 mei vanaf 13.30 uur op het voetbalveld Groeninghe in de wijk Predikherenvelden, de wandeling start om 14 uur.

2 Het plan van de doortrekking van de Expresweg fase 3 in Reet (Rumst).
David Legreve Het plan van de doortrekking van de Expresweg fase 3 in Reet (Rumst).

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • GABRIEL GOUDRY

    De mensen die tegen zijn met het doortrekken van de banaan , daar zouden het verkeer eens door hun straat te laten rijen dan zou je eens wat ze dan te vertellen hebben , de gezondheid van de mensen of een stuk grond????

Lees meer