Wegenwerken
RV Wegenwerken

Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat krijgt nieuwe asfaltlaag

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert volgende week onderhoudswerken uit op de Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat (N1) in Mechelen. De asfaltlaag wordt vervangen en er komt een busbaan.

Het wegdek tussen de Vrouwvliet en het kruispunt met de Edgard Tinellaan, zo’n 1,3 kilometer, is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Van de gelegenheid maken AWV en De Lijn ook gebruik om een bijzonder overrijdbare bedding (BOB) aan te leggen tussen de Netestraat en de Oude Antwerpsebaan. De rechtse rijstrook wordt voorbehouden voor de bus. De middelste rijstrook zal ingenomen worden door het verkeer richting Antwerpen.

De werken vinden plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei. Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken met hinder (frezen en asfalteren) ‘s avonds en ’s nachts uitgevoerd tussen 20 uur en 6 uur. Overdag gebeuren er enkel kleinere werken zoals het slijpen van lussen in het wegdek of het aanbrengen van de nieuwe wegmarkeringen.

Tijdens de nachtelijke werken is de N1 volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Liersesteenweg (N14). Overdag blijft de omleiding gelden voor doorgaand verkeer. Enkel plaatselijk verkeer kan overdag over de werfzone passeren tegen verlaagde snelheid. De bussen van De Lijn blijven overdag over de N1 rijden, maar volgen ’s avonds en ’s nachts een omleiding.

Bij regenweer kan de planning nog wijzigen. Meer info op www.wegenenverkeer.be/mechelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer