4 De brand woedde op de bovenste verdieping van de woning. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.
Marc De Roeck De brand woedde op de bovenste verdieping van de woning. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Brand vernielt bovenverdieping van woning, zoon bevangen door rook naar ziekenhuis

In de Molenstraat in Reet (Rumst) is zondagnamiddag brand uitgebroken in een woning. De woning liep heel wat rook- maar ook brandschade op. De zoon van het gezin raakte bevangen door de rook en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 15.45 uur zondagnamiddag brak de brand op de bovenste verdieping van de woning uit. Het was de zoon van het gezin die het vuur had opgemerkt. Hij was op dat moment alleen thuis. De hulpdiensten werden opgeroepen. De brandweer kwam massaal ter plaatse, de politiezone Rupel sloot de Molenstraat af voor het verkeer.

Brandschade

De brand woedde hevig. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. “Op de bovenste verdieping waar het brandde, is er heel wat brandschade”, luidt het bij de brandweer. “De eerste verdieping liep rook- en waterschade op." De brandweer kon het gelijkvloers vrijwaren. Daar bevindt zich een nagelstudio. 

Brandoorzaak

Na de bluswerken moest de brandweer nog een hele tijd ventileren. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog niets zeggen. De lokale politiezone Rupel zal dit verder onderzoeken. Of ook de woning onbewoonbaar werd verklaard, is nog niet duidelijk. De zoon werd preventief overgebracht naar het ziekenhuis in Reet. Hij raakte bevangen door de rook. 

4
Marc De Roeck
4
Marc De Roeck
4
Marc De Roeck

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer