Frans De Herdt
rv Frans De Herdt

Ereschepen Frans De Herdt (79) overleden

Ereschepen van Rumst Frans De Herdt is dinsdag overleden op 79-jarige leeftijd. De Herdt overleed aan de gevolgen van multiple sclerose. De uitvaartdienst vindt morgen zaterdag plaats.

De Herdt was gedurende 24 jaar schepen in Rumst. In 1976 nam hij als lid van de Volksunie deel aan de gemeenteraadsverkiezingen bij de lokale partij Volksbelangen. Het leverde hem meteen een post als schepen op in een coalitie met CVP, de partij waar hij in 1977 naar overstapte. Tijdens zijn carrière als schepen voor de christendemocraten nam hij onder andere de bevoegdheden Jeugd, Cultuur en Openbare Werken voor zijn rekening. De Herdt stond aan de wieg van dossiers als de renovatie van het kerkgebouw H. Maria Magdalena en de uitbouw van het museum Rupelklei, waar hij erevoorzitter was.

Tijdens de bestuursperiode 2001-2006 zetelde De Herdt, houder van de Gouden Medaille der Kroonorde, als gemeenteraadslid, maar nam hij nog voor het einde van de legislatuur afscheid van zijn zetel. In diezelfde periode kreeg hij de titel van ereschepen van Rumst. De plechtige uitvaartdienst vindt zaterdag 11 mei om 14 uur plaats in de parochiekerk Sint-Pieter. Zijn urne krijgt een plaatsje op het erepark van de begraafplaats van Rumst. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer