Rumst gaat op zoek naar een kunstenaar die het beeldje voor het 'Cultuurgala' wil ontwerpen.
rv Rumst gaat op zoek naar een kunstenaar die het beeldje voor het 'Cultuurgala' wil ontwerpen.

Gezocht: beeldje voor vernieuwde 'Cultuurgala’

De cultuurraad en cultuurdienst van Rumst zijn op zoek naar een kunstenaar die het beeldje wil ontwerpen voor het vernieuwde ‘Cultuurgala’.

“De Rumstse Cultuurraad reikt al vele jaren prijzen uit aan lokale verenigingen of kunstenaars. We besloten om het initiatief in 2019 in een volledig nieuw jasje te stoppen, met ook een nieuwe naam: ‘Cultuurgala gemeente Rumst’. Bij zo’n gala hoort natuurlijk een echt beeldje, dat de winnaars zoals bij een Oscaruitreiking in ontvangst mogen nemen”, zegt cultuurbeleidscoördinator Jef De Clerck.

“Daarom lanceren we een oproep naar Rumstse kunstenaars, met de vraag of zij het beeldje willen ontwerpen. Het mag een kunstwerk zijn uit klei, gips, steen, hout, kunststof... De enige voorwaarde is dat onderaan op het beeldje plaats moet zijn om een klein plaatje te bevestigen met de titel van de prijs. We vragen kandidaten om ons voor 18 juni één beeldje te bezorgen, samen met een beknopte toelichting.”

“Het winnende beeld wordt gekozen op 25 juni 2019, de kunstenaar mag daarna 3 beeldjes maken voor het allereerste Cultuurgala in ruil voor 500 euro. De 3 beeldjes moeten klaar zijn tegen 1 oktober 2019.”

De ontwerpen binnenbrengen kan tot 18 juni bij de dienst ‘vrije tijd’ op het gemeentehuis (Koningin Astridplein 12, 2840 Rumst), met vragen kan je terecht bij de cultuurdienst: cultuur@rumst.be en 03 880 00 58.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer