Gigantische letters verschijnen op gevel van Het Bos

Ter ere van de vijfde verjaardag van creatieve hotspot Het Bos in de Ankerrui wordt de voorgevel met vier verdiepingen in een nieuw jasje gestoken. Kunstenaar Guy Rombouts, die al twintig jaar actief is bij het kunstgezelschap, staat tot en met zondag op de hoogtewerker om de gevel te bewerken met zijn eigen verzonnen Azart-alfabet.

In de jaren tachtig ontwikkelde de bekende kunstenaar Guy Rombouts het Azart-alfabet waarbij elke letter van het alfabet een bepaalde vorm krijgt. Woorden in het Azart kunnen op die manier simpel worden omgezet in driedimensionale kunstwerken.

“Dat is exact het idee achter de muurschildering op Het Bos”, zegt Guy, die van donderdag tot en met zondag op de hoogtewerker staat deze week. “In het Azart-alfabet zet ik ‘Het Bos’ in koeien van letters op de gevel, over de ramen heen, over het glas heen, over de uitstekende stukken natuursteen heen. De letters worden gezet in kalk, kwark en een soort van siroop. Een kleverige substantie die na een tijd zal verdwijnen door regen en wind. Ik hou niet van definitieve ingrepen. Ik wil niet permanent ruimte in beslag nemen, andere kunstenaars moeten ook plaats hebben om hun ding kunnen doen.”

Naast de gevel pakt Rombouts ook de luifel van Het Bos aan deze week. Daar schildert hij opnieuw de letters van ‘Het Bos’, in leesbaar alfabet deze keer, en hangt hij mobielen gemaakt van takken en ander bladgroen.

De kunstwerken staan in het teken van de feestmaand die Het Bos momenteel viert ter ere van zijn vijfde verjaardag. Het gezelschap was voordien actief als Scheld’apen op de site van Petroleum Zuid, Rombouts was daar twintig jaar geleden één van de bezielers van het creatieve gezelschap.

Het volledige programma van de feestmaand van Het Bos vind je hier.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer