Jordan Lukaku.
BELGA Jordan Lukaku.

Jordan Lukaku krijgt 9 maanden rijverbod voor “levensgevaarlijk rijgedrag”

De Rode Duivel werd drie jaar geleden betrapt toen hij op de E19 aan het racen was

De Antwerpse rechter heeft Rode Duivel Jordan Lukaku (24) een rijverbod van negen maanden opgelegd. De profvoetballer werd drie jaar geleden betrapt toen hij op de E19 aan het racen was. Lukaku ontkent dat hij achter het stuur zat en had de vrijspraak gevraagd. Lukaku reeg de voorbije jaren de veroordelingen voor de politierechtbank aaneen. 

Op 16 mei 2015 merkte de politie op de E19 ter hoogte van de oprit Rumst een witte Range Rover op. De bestuurder - volgens de politie ging het om een zwarte man - reed met overdreven snelheid over de autosnelweg en haalde verschillende andere wagens langs rechts in om dan net voor hen in te voegen en op de rem te gaan staan. De Range Rover reed ook met hoge snelheid over de pechstrook en slalomde daarna tussen het andere verkeer. Volgens de politie leek het alsof de Range Rover met een ander voertuig aan het racen was. “Ze waren elkaar aan het uitdagen.”

De houder van de nummerplaat van de Range Rover betrof Jordan Lukaku, waardoor wordt vermoed dat hij ook effectief achter het stuur zat. Er werd hem een afschrift van het proces-verbaal opgestuurd, maar er kwam nooit reactie.

Ongeloofwaardig

Omdat Lukaku beroep aantekende tegen een eerdere veroordeling door de Antwerpse politierechter, kwam de zaak vorige maand voor de correctionele rechtbank. De voetballer was niet aanwezig op het proces en liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Die ging voor de vrijspraak. “Onze cliënt leende in die periode zijn voertuig regelmatig uit. We kunnen aantonen dat een vriend achter het stuur zat toen de overtredingen werden begaan.”

De rechter vindt die uitleg ongeloofwaardig en heeft Lukaku nu schuldig bevonden aan een waslijst aan verkeersinbreuken. De Rode Duivel kreeg een rijverbod van negen maanden, een boete van 840 euro en moet zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen. “Dergelijk rijgedrag is levensgevaarlijk en onaanvaardbaar”, aldus de rechter.

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • mertens jean

    Nog zo een macho voetballertje dat denkt dat de hele wereld aan zijn gat hangt. Heeft al veel te veel uitstel van straf gekregen. Een rijverbod tussen de 5 en 10 jaar mag zeker. Misschien teveel ????? Hebben die salonvoetballers ook geen voorbeeldfunctie met hun HOPEN geld ??????

  • marc dewit

    Ja die denken dat ze alles mogen.Grote sukkelaars .....steek ze inden bak en 100000€ boete.

Lees meer