Moslimmeisjes vieren Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie: “Een goede moslim heeft respect voor iederéén”

Een aantal leerlingen van OLVI Boom hebben vanmiddag een actie georganiseerd in het kader van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. Opvallend: het initiatief voor de actie werd genomen door elf moslimmeisjes. “Een goede moslim heeft respect voor iederéén.” 

Elf moslimmeisjes uit het derde middelbaar van OLVI Boom hebben vandaag een actie georganiseerd rond verdraagzaamheid voor holebi’s en transgenders. Tijdens de middagpauze deelden ze op hun speelplaats regenbooglolly’s, regenboogijsjes en folders van holebi- en transgendervereniging çavaria uit.

“Het stoort me dat de koran verkeerd wordt geïnterpreteerd”, zegt Imane El Amrani (14) uit het derde middelbaar, een van de organiserende moslimmeisjes. “Een goede moslim toont respect voor iederéén, los van geslacht, kleur of geaardheid. Dat is de boodschap die ik van mijn ouders heb meegekregen en die ik vandaag mee wil uitdragen.”

Dina Alitem (16) uit het vijfde middelbaar kwam de actie mee ondersteunen. Zij beseft dat er meer verdraagzaamheid tegenover holebi’s en transgender nodig is, ook op OLVI Boom. “Toen mijn ‘gay best friend’ uit de kast is gekomen, heeft hij heel wat haat over zich heen gekregen”, vertelt Dina. “Zowel van moslimjongeren als van niet-moslimjongeren. Intussen gaat het beter met hem, maar ik vind het wel nodig om te blijven strijden voor meer verdraagzaamheid. We zijn allemaal mensen en het is het innerlijk dat telt, niet hoe je eruit ziet.”

Ook enkele moslimjongens droegen de actie een warm hart toe. “We vinden het heel leuk dat onze school hier aandacht voor heeft”, zeggen Mohamed El Boujdaini (15) en Ali Halaoui (14). De twee jongens lieten als statement zelfs een van hun nagels in het roze lakken.

Linda Van de Velde, coördinerend leerkracht, is erg trots op de leerlingen. “We hadden dit jaar op onze school enkele gevallen van homohaat, vooral bij moslimjongens. Dan vind ik het heel knap en moedig dat onze leerlingen zich op deze manier durven uit te spreken voor meer verdraagzaamheid voor holebi’s en transgenders.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marjan de Voorde

    Wat een warme school!

Lees meer