GoodPlanet Belgium, Toerisme Vlaanderen en Aquafin hebben donderdag op het strand van De Nekker aan twintig Belgische laureaten een Blue Flag uitgereikt.
GoodPlanet Belgium GoodPlanet Belgium, Toerisme Vlaanderen en Aquafin hebben donderdag op het strand van De Nekker aan twintig Belgische laureaten een Blue Flag uitgereikt.

Nekker krijgt label voor duurzaam toerisme

GoodPlanet Belgium, Toerisme Vlaanderen en Aquafin hebben donderdag aan twintig Belgische laureaten een Blue Flag uitgereikt, een internationaal kwaliteitslabel voor stranden, zwemvijvers en jachthavens. Dat gebeurde op het strand van recreatiedomein De Nekker in Mechelen, dat meteen ook zelf de onderscheiding kreeg. 

“Dit internationaal erkende label versterkt het positieve imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen in binnen- én buitenland. Want onze internationale bezoekers weten een bestemming die investeert in duurzaamheid zeker te appreciëren”, wijst Stef Gits van Toerisme Vlaanderen op het belang van het label. Gedeputeerde Jan De Haes zei blij te zijn opnieuw een Blue Flag in ontvangst te mogen nemen. “Hier krijgen we erkenning voor onze inspanningen, zowel op gebied van waterkwaliteit als milieubeheer, veiligheid, toegankelijkheid, bewustmaking en educatie.” 

Ook elders investeert De Nekker in kwalitatief milieubeheer. “Zo wordt het douchewater van het zwembad ‘De Nekkerpool’ gerecycleerd, gefilterd en opnieuw gebruikt in het zwembad. We investeerden in zonnepanelen en ledverlichting en in 2020 werken we met duurzame wegwerpartikelen in de cafetaria”, aldus directeur Danny De Wit.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer