Koen Van Den Heuvel  in het Proefstation.
Marc Aerts Koen Van Den Heuvel in het Proefstation.

Proefstation investeert 7,6 miljoen euro in nieuwe serre voor onderzoek naar groenteteelt

Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft zaterdag in het ‘Proefstation voor de Groenteteelt’ in Sint-Katelijne-Waver de eerste boring uitgevoerd voor een funderingsput voor de bouw van een nieuwe onderzoeksserre.

Het proefstation investeert 7,6 miljoen euro in nieuwe onderzoeksinfrastructuur. De Vlaamse overheid springt voor 3 miljoen euro bij. “De investering in de serre zal toelaten de onderzoeksvragen van de glasgroentesector aan te pakken, en dus verder te investeren in de toekomst van deze dynamische en innovatieve sector”, verklaart Van den Heuvel.

De investeringen betreffen de uitbreiding van en aanpassingen aan serres, innovatieve energie- en waterinstallaties, opstart van een afdeling biologische vollegrondsgroenteteelt, een composteringsunit, een uitbreiding van de loods voor vollegrondsgroenten en aanpassingen aan bestaande loodsen en burelen.

“Met deze nieuwe investeringen zijn we in staat om nieuwe uitdagingen en opportuniteiten waar tuinders mee te maken krijgen te ondersteunen, meer bepaald de toenemende vraag naar bioproducten, het sluiten van kringlopen en het valoriseren van reststromen, de omschakeling naar het mobiele gotensysteem in de slateelt, de hogedraadteelt van komkommer, de belichting van vruchtgroenten en nieuwe kasbedekkingsmaterialen”, aldus Raf De Vis, directeur van het Proefstation.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer