2 RUMST Restanten van een Middeleeuwse burcht werden blootgelegd in de Kerkstraat
David Legreve RUMST Restanten van een Middeleeuwse burcht werden blootgelegd in de Kerkstraat

Rumst organiseert rondleiding op site archeologische opgravingen

De gemeente Rumst organiseert een rondleiding op de site van de archeologische opgravingen. Bij graafwerken op de hoek van de Markt en de Kerkstraat werd net een middeleeuwse burcht gevonden. “Volgende week beslissen we of we de site bewaren of niet”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA).

De vondst van de middeleeuwse burcht in Rumst zorgt voor een dilemma. Voor Erfgoed Vlaanderen is de site niet waardevol genoeg, maar voor het lokale gemeentebestuur wel. Rumst moet nu zelf beslissen of de site wordt bewaard en opengesteld of niet. De site bewaren en uitbouwen tot toeristische trekpleister kost handenvol geld. Bij de keuze voor de tweede optie verdwijnt de burcht echter onder een sociaal woonproject.

“We hebben nog geen knopen doorgehakt, het dossier wordt volgende week grondig bekeken op het schepencollege. Maar welke beslissing we ook nemen: we merken nu al dat het dossier enorm leeft bij onze inwoners. Velen gingen al eens een kijkje nemen op de site, en daarom willen we ook graag een echte rondleiding organiseren”, aldus Callaerts.

Het bezoek staat gepland op zaterdag 20 april om 15 uur. Een archeoloog van het Agentschap Onroerend Erfgoed zal aan de geïnteresseerden een toelichting geven over het onderzoek en de vondsten. Wie aanwezig wil zijn, kan zich inschrijven via het e-loket van www.rumst.be.

2 RUMST Restanten van een Middeleeuwse burcht werden blootgelegd in de Kerkstraat
David Legreve RUMST Restanten van een Middeleeuwse burcht werden blootgelegd in de Kerkstraat

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer