Rustig, rolstoeltoegankelijk en met zitbanken: senioren hebben voortaan eigen wandelpad

De senioren- en toegankelijkheidsraad heeft in samenwerking met de heemkundige kring een Seniorenpad uitgestippeld. Vandaag werd het traject door een 30-tal senioren officieel ingewandeld.

Het Seniorenpad is 3,6 kilometer lang en is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het traject start aan de Sint-Leonarduskerk op het Laar en loopt langs enkele lokale bezienswaardigheden, zoals het kasteel Solhof, de Beukennotendreef en het sportcentrum. Onderweg zijn er voldoende zitbanken voorzien, zodat je steeds even kan uitrusten. Een dertigtal senioren kwam deze namiddag alvast de proef op de som nemen en met het pas kennismaken.

“Met dit Seniorenpad willen we onze senioren wat meer in beweging krijgen”, zegt schepen van Seniorenbeleid Hilde Heyman (N-VA). “Het is een rustige wandeling langs enkele mooie hoekjes en bewaard gebleven monumenten in het centrum van onze gemeente. De bewegwijzering is nog niet volledig aangebracht, maar wie het pad al wil uitproberen, kan de wandelroute verkrijgen in het gemeentehuis en het Sociaal Huis. Geïnteresseerde groepen of verenigingen kunnen steeds een gegidste wandeling aanvragen.”

Wie een gids voor de wandeling wil reserveren, kan dat doen via rene.beyst@scarlet.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer