ThinkStock

Samenlevingsopbouw-project Huis aan Huis krijgt vervolg in andere wijken

Het Mechelse stadsbestuur heeft beslist om het project ‘Huis aan Huis’ van Samenlevingsopbouw provincie Antwerpen verder te financieren. Na het Oud Oefenplein komen Arsenaal, Tervuursesteenweg en Liersesteenweg aan de beurt.

Sinds juli 2017 gaat een opbouwwerker van Samenlevingsopbouw van deur tot deur op het Oud Oefenplein om zo mensen te bereiken die anders onder de radar van hulp- en dienstverlening blijven. Na de aanpak van de eerste dringende noden, werkt de opbouwwerker samen met hen aan de doelen die bewoners voor zichzelf stellen. Zo waren er mensen die nadien begonnen met Nederlandse lessen, een opleiding begonnen te volgen, (vrijwilligers)werk vonden of het contact herstelden met familie of vrienden.

Arsenaal

In februari 2018 breidde het project uit naar de wijk Arsenaal. Intussen legden in beide wijken samen ruim 80 mensen een traject af. “Toen ik opbouwwerker Mohamed leerde kennen, was ik depressief en kwam ik het huis niet meer uit. Nu doe ik twee dagen per week vrijwilligerswerk op een school”, getuigt een anonieme bewoner.

79.000 euro

De stad investeert 79.000 euro. “Huis aan Huis haalt tot nu bemoedigende resultaten. Het project geeft aan dat mensen, wanneer ze minder druk maar heel nabije en menselijke hulp ervaren, wel degelijk stappen zetten in functie van meer of nieuw eigenaarschap over hun leven”, aldus het stadsbestuur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer