Magma is een nieuw restaurant in de Borzestraat in Mechelen.
David Legreve Magma is een nieuw restaurant in de Borzestraat in Mechelen.

Topchef opent 400 °C-restaurant Magma

Maarten Van Essche en Jules Colruyt hebben vandaag in de Borzestraat in Mechelen een nieuwe horecazaak geopend: Magma. “Een 400 °C-restaurant met de streken van een pizzeria en de schwung van een wijnbar”, luidt hun omschrijving.

Van Essche kocht onlangs de pastorij van Heffen om er een gastronomisch restaurant en een klein hotel in onder te brengen. Voor de tussentijd zocht hij een locatie voor een pop-up restaurant, al bevalt Magma hem zo erg dat het een blijver wordt. “Aan pop-ups doe ik niet meer mee. Genoeg met dozen gesleurd. Dit pand is ook zo cool dat ik het niet meer afgeef.”

Wie binnenstapt, valt meteen de imposante oven in de bijzonder open keuken op. “Speciaal handgemaakt voor de zaak in Napoli. Het wordt de spil van ons restaurant. Het was een avontuur om hem binnen te krijgen, maar het resultaat is ‘mwah’”, maakt hij een smakkend geluid.

Van Essche heeft een rijk gevuld palmares. Hij werkte in het Kopenhaagse toprestaurant Noma en stond ook bij sterrenrestaurants Pastorale en het Hof van Cleve achter het fornuis. De afgelopen jaren baatte hij vier pop-uprestaurants uit: Radar, De Zwaan (Rijmenam), Les Petits Ruisseaux en Wilder at the Villa (Beersel).

Het was in die laatste dat hij Jules Colruyt leerde kennen om vervolgens ook voor diens trouw te koken. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU en is gespecialiseerd in deeg. “De energie van de stad willen we vangen in dit pand. Bezoekers zijn vrij. Willen ze hier een pizza eten en meteen weer vertrekken, dan is dat goed. Maar langer tafelen bij een goed glas wijn kan even goed. Onze keuken is geopend van 17 tot 21.30 à 22 uur.”

Magma serveert pizza’s, maar is meer dan dat. Op de beperkte kaart staan momenteel bijvoorbeeld ook groene asperges en gebakken makreel. “We gebruiken veel groenten, voor 95% bio, afkomstig van lokale boeren. Voor het dessert investeerden we in een Carpigiani, een ijsmachine.”

Meer info op https://www.facebook.com/magmamechelen/.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer