3 De watertoren in de Rumstsestraat is één van de deelnemende locaties aan de Rupelzondagen.
David Legreve De watertoren in de Rumstsestraat is één van de deelnemende locaties aan de Rupelzondagen.

Watertoren en Museum Rupelklei openen deuren voor grote publiek tijdens 'Rupelzondagen’

De watertoren en het museum Rupelklei in Rumst nemen deel aan de ‘Rupelzondagen’ van Toerisme Rupelstreek. Van mei tot en met oktober zetten zij elke eerste zondagnamiddag hun deuren open voor het publiek.

“Er zijn heel wat verborgen pareltjes in onze unieke steenbakkerijregio, die we graag wat meer in de kijker willen zetten. Sommige deelnemende locaties zijn steeds op zondag open, vele andere bezienswaardigheden zijn enkel te bezoeken met groepen. Daar brengen we met de Rupelzondagen verandering in.”

“Vanop het panoramisch uitkijkpunt van de watertoren in de Rumstsestraat heb je een prachtig zicht over de kleiput van de nog werkende steenbakkerij Wienerberger. Het uitkijkpunt is sowieso al dagelijks toegankelijk. Tijdens de Rupelzondagen kan je ook de binnenruimte van de watertoren bezoeken. We zorgen bovendien voor een lekker extraatje: elke Rupelzondag tussen 15.30 en 16 uur verwachten we een ijskarretje aan de watertoren, met op 5 mei, 7 juli, 8 september en 6 oktober nog een mobiele koffiebar bovenop.

3 Museum Rupelklei in Terhagen is één van de deelnemende locaties aan de Rupelzondagen.
David Legreve Museum Rupelklei in Terhagen is één van de deelnemende locaties aan de Rupelzondagen.

“Onze tweede locatie is museum Rupelklei, waar je alles ontdekt over de geschiedenis van de Boomse klei en de steenbakkerijen. De wandelbrochure van de Klinkaartroute, genoemd naar het beroemde boek ‘De Klinkaert’ van Piet Van Aken, is gratis verkrijgbaar in het museum. Je kan een bezoekje aan één van onze Rumstse bezienswaardigheden perfect combineren met een tocht langs andere deelnemers van de Rupelzondagen.”

De Rupelzondagen vinden plaats op 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober 2019 telkens van 14 tot 17 uur. Meer info: www.toerismerupelstreek.be

3 De watertoren in de Rumstsestraat is één van de deelnemende locaties aan de Rupelzondagen.
David Legreve De watertoren in de Rumstsestraat is één van de deelnemende locaties aan de Rupelzondagen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer