‘De Zwarte Hand’ was een van de verzetsbewegingen die ten tijde van WO II in de Rupelstreek actief was.
Repro David Legreve ‘De Zwarte Hand’ was een van de verzetsbewegingen die ten tijde van WO II in de Rupelstreek actief was.

Cultuurdienst zoekt verhalen over einde van Tweede Wereldoorlog

Cultuurdienst Ivebica is op zoek naar informatie over de gebeurtenissen die plaatsvonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding die daarop volgde. Het gaat dan onder meer om de V-bombardementen, de rol van het verzet, de repressie, de terugtrekking van de vijandige troepen, de aankomst van de geallieerde bevrijders en de heropbouw. “Samen met de Provincie Antwerpen en lokale heemkundigen inventariseren we al deze gebeurtenissen. Er zijn veel facetten aan dit thema, maar wij zoeken vooral persoonlijke verhalen”, klinkt het.

Wie foto’s of documenten heeft of vanuit eigen ervaringen hier iets over te vertellen heeft, kan contact opnemen met Ivebica. Dat kan via cultuur@ivebica.be, tel. 03 871 98 24 of in het gemeentehuis van Schelle.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer