De Electrabelsite in Schelle.
Provincie Antwerpen De Electrabelsite in Schelle.

Groen ziet woonlandschap op Electrabelsite niet zitten: “Verkeersdruk wordt te zwaar”

Oppositiepartij Groen schaart zich achter de buurtbewoners die zich ongerust maken over de toekomst van de Electrabelsite. De vrees is dat er op de site een woonlandschap van 400 woningen zal ontwikkeld worden, met heel wat negatieve impact op de omgeving.

“In een van de drie scenario’s die op tafel liggen, wordt gesproken over de mogelijke komst van 400 woningen”, zegt Stan Scholiers (Groen). “Dat zal de verkeersdruk in Schelle gevoelig verhogen en de Tolhuisstraat is niet in staat op die verkeersdruk op te vangen. Bovendien is aan de site van Electrabel geen openbaar vervoer aanwezig. Dat is ook een van de redenen waarom we het tweede scenario — een recreatielandschap met ruimte voor een zwembad, een sporthal en een cultuurhal — niet zien zitten. Waar is het openbaar vervoer om al die sporters naar hier te krijgen?”

Als het van Groen afhangt, wordt er bij voorkeur geopteerd voor het derde scenario. Daarbij wordt de site ingevuld als energielandschap, met een nieuwe toekomst voor energie en bedrijvigheid. “We denken dan bijvoorbeeld aan een datacenter voor energieopwekking, een natuurgebied voor zachte recreatie en een zone die benut kan worden voor de plaatsing van windmolens. Dit scenario sluit het best aan bij de unieke ligging van deze site aan de Schelde”, vindt Scholiers.

Eerder startten enkele buurtbewoners al een petitie waarmee ze hun bezorgdheden over de toekomst van de Electrabelsite duidelijk maakten. Ook zij vinden dat de eerste twee scenario’s geen optie zijn en pleiten voor het derde scenario. “De toekomstplannen zouden minstens rekening moeten houden met het behoud van de identiteit van de plek en met de capaciteit van de beperkte ontsluitingsmogelijkheden”, klinkt het.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer