Jerry Coeman en zijn vrouw Martine in betere tijden.
RV Jerry Coeman en zijn vrouw Martine in betere tijden.

Politie heeft nog geen spoor van daders

GEEN VERBAND TUSSEN HOMEJACKINGS IN SCHELLE EN ZOERSEL

Een familieman, op-en-top zakenman zonder vijanden die voor iedereen in de bres sprong. Wie zou Jerry Coeman (60) iets aan willen doen? De moordbrigade van de federale politie heeft nog geen concreet spoor. Mogelijk zorgen camerabeelden uit beddenwinkel Slaapcomfort in Malle en bloedsporen uit de woning in Zoersel voor de doorbraak.

De speurders doorzochten gisteren opnieuw de woning en tuin van de vermoorde Jerry Coeman in de Kievitheide in Zoersel. Na de middag werd zijn vrouw Martine opnieuw bij de federale politie ondervraagd. Martine is een wrak sinds zij haar geknevelde man woensdagnacht dood aantrof in de woonkamer. Het staat vast dat de duct tape waarmee de gangsters de mond en neus van Jerry hadden afgeplakt, hem fataal zijn geworden. Hij is volgens de familie door verstikking om het leven gekomen.


"Jerry had noch zakelijk, noch privé vijanden", meent de familie. "Zijn klanten waren tevreden, leveranciers waren correct betaald, er liepen geen rechtszaken. De politie heeft de bewakingsbeelden uit de beddenwinkel in Malle opgevraagd om te zien of er afgelopen weken verdachte figuren over de vloer zijn gekomen."


Daarnaast verzamelen speurders beelden van politiecamera's in Zoersel en omgeving, worden alle gegevens van gsm-masten opgevraagd en buigen laboranten zich over de bloedsporen in de woning in Zoersel. Jerry slaagde erin één van de twee gangsters te verwonden.

Schelle

De speurders hebben ook het dossier van de home-invasion in Schelle al onder de loep genomen. Daar werd eind maart een zakenman, zijn vrouw en hun dochtertje door twee gewapende mannen 's avonds in huis overvallen.


Er zijn geen aanknopingspunten gevonden. De daders van Schelle gingen anders te werk. Zo belden zij bijvoorbeeld in de vooravond aan, terwijl de daders in Zoersel pas tegen middernacht langs de tuin binnendrongen en de terrasdeur openbraken. Daar werden ze verrast door Jerry die nog televisie zat te kijken.


Parketwoordvoerder Philip Van Tongerloo deelde gisteren mee dat er nog geen arrestaties zijn verricht in het moordonderzoek naar Jerry Coeman. In het onderzoek van Schelle zijn na de uitzending van opsporingsprogramma Faroek een vijftal tips binnengekomen maar ook daar is nog geen doorbraak.


Uit alle hoeken krijgt de familie steunbetuigingen. Een opvallende reactie komt van politicus Dirk Van Mechelen (Open VLD). Coeman kwam al twintig jaar lang koken op het bal van de oud-minister. "Voor mij is Jerry de man van het Corps Culinair", vertlet Van Mechelen. Die groep hobbykoks komt elk jaar gratis op mijn bal voor 250 man koken. De opbrengst gaat naar home Philippe Speth. Jerry was de motor van die club. Ik kan alleen maar goeds van hem zeggen. Ik slaap zelfs in zijn bed. Want zo was Jerry ook, een op-en-top zakenman. Ging je binnen voor een hoofdkussen, dan kwam je buiten met een heel bed. Gisteren was ik in het parlement toen ik het nieuws over die home-invasion in Zoersel vernam. Pas 's avonds hoorde ik dat het om Jerry ging. Daar was ik niet goed van."


Na de autopsie is het stoffelijke overschot van Jerry donderdagavond vrijgegeven. De familie is bezig met de voorbereidingen van de begrafenis. Waar en wanneer was gisteren nog niet bekend.

Lees meer