3 Gedeputeerde Jan De Haes spreekt de partners van Hoogtij toe.
WVK Gedeputeerde Jan De Haes spreekt de partners van Hoogtij toe.

Scheldehappening maakt comeback als Hoogtij

Op de Kaai in Sint-Amands werd vandaag het glas geheven op de wedergeboorte van de Scheldehappening, die voortaan de naam Hoogtij draagt. Op zondag 16 juni kunnen bezoekers genieten van meer dan zestig activiteiten in de Scheldevallei.

De laatste Scheldehappening werd georganiseerd in 2015. Dankzij het Europese Life-project SPARC (Space for Adapting the River Scheldt tot Climate Change) komt er een nieuwe editie. Het project geeft financiële steun aan de ontwikkeling van zes gebieden van het Sigmaplan in Bornem, Dendermonde, Hamme, Temse en Waasmunster. De rivier krijgt er dankzij de aanleg van overstromingsgebieden en ontpoldering meer ruimte en er ontstaan nieuwe getijdennatuur, zoals slikken en schorren. “Het project wil ook dat dit publiek wordt gemaakt. Vandaar dat we aan een nieuwe Scheldehappening dachten”, verklaart Lise Neirinckx.

“Een ander verschil is dat we minder focussen op boten. Beleving staat centraal, net als het thema ‘de kracht van het water’.” 22 gemeenten, 14 regionale partners en 33 verenigingen bundelen op 16 juni de krachten. Op het programma staan onder meer beverwandelingen, kasteelbezoeken, tentoonstellingen, zoektochten, boottochtjes en zelfs een zingende zeemeermin. Een overzicht is terug te vinden op www.hoogtijscheldevallei.be. Hoogtij zal voortaan jaarlijks worden georganiseerd. “De subsidies lopen nog vier jaar, maar het is de bedoeling om Hoogtij ook daarna te blijven organiseren”, geeft Neirinckx nog mee.

3 Minister Koen Van den Heuvel spreekt de partners van Hoogtij toe.
WVK Minister Koen Van den Heuvel spreekt de partners van Hoogtij toe.
3 De partners van Hoogtij.
WVK De partners van Hoogtij.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer