Schepen Kris Peetermans, cultuurbeleidscoördinator Liesbeth Tielens en enkele medewerkers met het boek.
Geert Mertens Schepen Kris Peetermans, cultuurbeleidscoördinator Liesbeth Tielens en enkele medewerkers met het boek.

‘Terugblik op Eerste Wereldoorlog’ brengt herdenkingsperiode in beeld

Het boek ‘Terugblik op de Eerste Wereldoorlog’ brengt de initiatieven die de voorbije jaren werden georganiseerd in de gemeente in kaart en geeft er een bloemlezing van. Het stadsbestuur, Heemkring Averbode, Erfgoed Scherpenheuvel, de vaderlandslievende verenigingen en ook de scholen droegen hun steentje zodat de mensen zich bewust werden van de gruwel die oorlog heet, met als boodschap dat zoiets zich nooit mag herhalen.

“Een jaar na het afsluiten van de 100-jarige herdenkingsperiode is het zover”, aldus cultuurbeleidscoördinator Liesbeth Tielens. “We hebben alle foto’s, teksten en verhalen verzameld in één boek. Je vindt er foto’s uit het begin van de oorlog maar ook foto’s die symbool staan voor de hoop die leefde op het einde van de oorlog. Je leest het verhaal van de gesneuvelde soldaten uit onze dorpen. Het is een blijvende herinnering aan de herdenking van de Groote Oorlog in Scherpenheuvel-Zichem.”

Het boek is voortaan te koop bij de dienst toerisme aan de Basilieklaan 16 in Scherpenheuve en in de openbare bibliotheek aan de Westelsebaan in Scherpenheuvel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer