Georges Johannes van De Ram aan de gevel met de banner tegen betalend parkeren.
Foto Baert Marc Georges Johannes van De Ram aan de gevel met de banner tegen betalend parkeren.

De Ram plaatst banner tegen betalend parkeren

Een grote banner met het opschrift 'Neen aan het betalend parkeren' prijkt tegen de gevel van restaurant De Ram aan het Albertusplein. Met het initiatief protesteert de zaak tegen het plan van het stadsbestuur om binnenkort betalend parkeren in te voeren in het centrum.

Het stadsbestuur neemt een van de volgende maanden een definitieve beslissing in het dossier over betalend parkeren. "Dit gaat ons klanten kosten", vreest Georges Johannes van De Ram. Als protestactie plaatste hij een grote banner aan de gevel van zijn zaak met daarop: 'Neen aan het betalend parkeren'. "Op zich ben ik niet tegen betalend parkeren. Maar als het in Scherpenheuvel ingevoerd wordt, moet het ook in Averbode en Zichem. Ook daar komen veel toeristen. Scherpenheuvel moet niet voor alle inkomsten uit parkeergeld opdraaien. Niet alleen onze klanten moeten betalen, ook de inwoners. We hebben gehoord dat het stadsbestuur ook de randparkings betalend wil maken. Waar kunnen de bezoekers dan nog gratis hun wagen zetten?"


Ook het personeel van De Ram stelt zich vragen bij de plannen van het stadsbestuur. "Moet het personeel in de toekomst komen werken om parkeergeld te kunnen betalen?", zucht Yannick Wittockx van het restaurant. "We zijn hier niet mee opgezet."


Van het stadsbestuur heeft de zaak nog geen reactie ontvangen, van klanten wel. "Ze vinden het tof dat we voor hen opkomen", zegt Georges Johannes. "Het stadsbestuur is enkel en alleen geïnteresseerd in geld."


Scherpenheuvel is momenteel een van de laatste steden in de regio waar je niet moet betalen om te parkeren. "Een van de komende maanden nemen we een beslissing in het dossier", weet burgemeester Manu Claes (CD&V). "Meer kan ik er nog niet over zeggen. Een bureau is nog met het onderzoek bezig. Of de randparkings betalend worden, valt nog af te wachten." (GMA)

Lees meer