Geluidsarm vuurwerk mag nog wel gebruikt worden
KRISTIEN BOLLEN Geluidsarm vuurwerk mag nog wel gebruikt worden

Scherpenheuvel schrapt particulier vuurwerk

Scherpenheuvel-Zichem levert geen toelatingen meer af om particulier feestvuurwerk af te steken. “Enkel vuurwerk dat bestemd is voor het brede publiek en tegelijk geluidsarm is, wordt nog toegelaten”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Tot nu toe was het in Scherpenheuvel-Zichem verboden om vuurwerk te laten ontploffen tenzij men hiervoor toelating had van de burgemeester. Deze toelating, met een aantal voorwaarden, werd op eenvoudig verzoek afgeleverd. “De wetgeving rond deze materie is intussen aangepast en wij volgen die”, zegt burgemeester Claes.

Het publieke vuurwerk tijdens de kermis in Scherpenheuvel, dat door de stad jaarlijks wordt georganiseerd in samenwerking met de kermisexploitanten, blijft plaatsvinden maar dan in een geluidsarme versie. “Dat werd trouwens vorig jaar al afgesproken met de kermisuitbaters”, aldus de burgemeester. “Hetzelfde geldt voor het vuurwerk dat naar aanleiding van Halloween wordt georganiseerd door het Maagdentorencomité op zaterdag 26 oktober.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer