Bollen

Twee bestuurders spelen rijbewijs kwijt

De politie heeft tijdens twee controleacties evenveel bestuurders onder invloed betrapt.

Een eerste controle dateert al van vorige week donderdag, maar werd nu pas bekendgemaakt. De agenten haalden omstreeks 16.30 uur een wagen naar de kant in de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel-Zichem. De 47-jarige bestuurder, zelf ook afkomstig uit Scherpenheuvel-Zichem, legde een positieve ademtest af. Hoeveel hij ongeveer gedronken had, was niet duidelijk. Maar alleszins wel genoeg om zijn rijbewijs meteen voor een periode van vijftien dagen in te trekken.

Afgelopen zaterdagochtend mocht een bestuurder omstreeks 2 uur naar de kant in de Bredestraat in Diest. De 28-jarige man uit Schaarbeek legde een positieve speekseltest af, wat wijst op drugsgebruik. Ook zijn rijbewijs werd meteen voor een periode van vijftien dagen ingetrokken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer