3 Pedro Ferreira Gato werd 44 jaar.
rr Pedro Ferreira Gato werd 44 jaar.

Afscheid van autohandelaar die verongelukte met Porsche: “Pedro, we zijn blij dat we je mochten kennen”

Tijdens een tweetalige afscheidsviering hebben familie en vele vrienden afscheid genomen van de verongelukte autohandelaar Pedro Ferreira Gato (44). “Een goudeerlijke kerel, een woord was een woord”, zo werd hij omschreven. Zijn vrouw Bieke had zo uitgekeken naar hun volledig gerenoveerde huis waar zij volgende week zouden intrekken. “Het heeft niet mogen zijn, maar ik knok verder zoals jij dat altijd deed.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee broers Pedro en Gabriël verongelukten met hun Porsche twee weken geleden op de Houtlaan in Wijnegem. Voor Gabriël (39) kwam alle hulp te laat. Hij werd vorige zaterdag begraven in Hoevenen tijdens een massaal bijgewoonde viering. 

Voor het afscheid aan Pedro, die nog een week vocht voor zijn leven, was de Sint-Cordulakerk in Schoten eveneens te klein. Tientallen mensen moesten buiten de viering volgen. Zij stonden rond de grijze BMW M6 van Pedro die als een relikwie voor de kerk stond geparkeerd. Binnen in de kerk stond de urne op een verhoog achter een fraai racewiel.  

Auto’s en techniek hebben het hele leven van de twee broers bepaald. Pedro was tien jaar toen hij met zijn familie uit Portugal naar België verhuisde. Hij volgde een opleiding carrosserie en sleutelde als snotneus al aan Camino-brommertjes.  Zijn droom was het om een eigen garage te hebben en die droom realiseerde hij met “Pedro Motors” in Deurne, gespecialiseerd in exclusieve luxewagens. 

3 Tientallen vrienden moesten buiten de afscheidsviering volgen. De BMW van Pedro stond voor de kerk geparkeerd.
Klaas De Scheirder Tientallen vrienden moesten buiten de afscheidsviering volgen. De BMW van Pedro stond voor de kerk geparkeerd.

Buiten rond de kerk stonden tientallen prachtige BMWs, Jaguars en Porsches te blinken, allicht allemaal gekocht bij Pedro Motors. “Pedro leverde een service zoals je nergens anders kreeg. Klanten werden dikwijls vrienden. Pedro was een diamant met veel facetten. Hij was een perfectionist, maar ook een eeuwige optimist en humorist. Hoeveel typetjes kon hij wel niet nadoen”, zo viel in de afscheidsteksten te horen. Zij werden zowel in het Nederlands als het Portugees voorgelezen. 

“Papa, mijn held”

Echtgenote Bieke en de kinderen van Pedro kregen de afgelopen dagen veel steun van hun vrienden. Ook zij lieten een afscheidsbrief voorlezen. Dochter Axelle had een gedicht geschreven voor haar papa, haar held, die haar nooit iets kon weigeren. Zoon Dio herinnerde aan een recente uitstap naar Bocadero. Wat hadden ze daar gedanst. Schoonzus Cindy, de echtgenote van Gabriël, vroeg Pedro om in de hemel goed op zijn broer te passen. 

En dan was er nog het afscheid van echtgenote Bieke, de vrouw met wie Pedro 20 jaar samen was. “Het was er boenk op, grote liefde vanaf het eerste moment. Dat was vandaag nog altijd zo”, vertelde Bieke in haar brief die werd voorgelezen. Pedro droeg Bieke op handen. Zij was zijn prinses, al kreeg hij er wel eens grijze haren van. 

“Wij hebben onze moeilijke momenten gehad, zoals toen drie jaar geleden onze villa die jij zo mooi had gerenoveerd,  afbrandde. Na veel discussie  en dossiers was er eindelijk een oplossing. Pedro,  volgende week zouden wij eindelijk in onze gerenoveerde woning kunnen trekken. Het heeft helaas niet mogen zijn. Ons verhaal was nog lang niet ten einde, maar hier moeten wij afscheid nemen. Ik was blij dat ik je mocht kennen, Pedro.” 

Daarop volgde “Nothing’s gonna change my love for you”,  het liefdeslied waarmee het huwelijk van Bieke en Pedro werd bezegeld. De honderden mensen schoven dan geduldig aan om een laatste groet te brengen aan hun vriend. Buiten aan de kerk werd naderhand nog lange tijd nagepraat en herinneringen opgehaald. 

3 De twee broers Pedro (l.) en Gaby Ferreira Gato.
Patrick Lefelon De twee broers Pedro (l.) en Gaby Ferreira Gato.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Joos

    R.I.P. voor beiden. Jammer dat hun passie hun leven kostte.

  • MYRTHE PASS

    Hoe goed dat Pedro ook mocht zijn, hij had zijn dood zelf in de hand. Pedro zal het gaspedaal goed weten staan hebben in zijn BMW's, Porsches'...enz.

Lees meer