Sandra Dondeyne werkt al jaren als loopbaanconsulente. Ze ontmoet dagelijks werkloze vrouwen die na heel wat teleurstellende sollicitaties het zelfvertrouwen kwijt zijn.
De Kringwinkel Sandra Dondeyne werkt al jaren als loopbaanconsulente. Ze ontmoet dagelijks werkloze vrouwen die na heel wat teleurstellende sollicitaties het zelfvertrouwen kwijt zijn.

Consulente geeft werklozen duwtje in de rug dankzij restyling met tweedehandskleren

Een goede sollicitatie start met zelfvertrouwen. En dat weet Sandra Dondeyne van Ensemble erg goed. Zij geeft een restyling aan werkzoekenden om hen meer zelfvertrouwen te geven. Deze keer kwam ze langs bij De Kringwinkel in Schoten om de tijdelijke medewerkers een make-over te geven zodat ze klaar zijn om te solliciteren. En dat met tweedehandskledij.

Tijdens haar werk als loopbaanconsulente ontmoet Sandra dagelijks vrouwen die hun zelfvertrouwen verliezen na de zoveelste teleurstellende sollicitatie. Daarom startte ze met Ensemble. “Door de restyling die we doen zie ik dat de dames opnieuw meer zelfvertrouwen hebben en ook durven solliciteren.” 

Ensemble is een project enkel voor vrouwen. “Het is zo gestart omdat ik gemerkt heb dat dit probleem vooral bij vrouwen voorkomt.” 

Kringwinkel

De styling van Ensemble is ook een perfecte match met De Kringwinkel. “Als maatwerkbedrijf werken er bij ons veel mensen tijdelijk, om bepaalde skills te leren en met een intensieve begeleiding”, zegt Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen. “Het is onze taak om mee te zoeken naar opportuniteiten voor onze medewerkers om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Een styling om te solliciteren past hier dus perfect binnen”, gaat ze verder.

En ook de duurzame visie hebben Ensemble en De Kringwinkel gemeen. Alle kleding die gebruikt wordt voor de restyling is namelijk tweedehands. “Ik vind het belangrijk dat we vrouwen sensibiliseren dat een mooie outfit ook betaalbaar kan zijn als je kiest voor tweedehands”, besluit Sandra.

Lees meer