De vrijwilligers van Zwaan Plus zetten zich in tegen de vereenzaming in de wijk. Hier met schepen van Sociale Zaken Veronique d’Exelle (N-VA) en Inge Ledoux (Regisseur Buurtgerichte Zorg).
Wijk Zwaan De vrijwilligers van Zwaan Plus zetten zich in tegen de vereenzaming in de wijk. Hier met schepen van Sociale Zaken Veronique d’Exelle (N-VA) en Inge Ledoux (Regisseur Buurtgerichte Zorg).

Wijk Zwaan trakteert meest kwetsbare inwoners op kerstfeest

Het wijkbestuur van de wijk Zwaan heeft afgelopen zaterdag een kerstfeest georganiseerd. Daarbij werd extra  aandacht besteed aan de meest kwetsbare groep inwoners.

Een aantal wijkbewoners had de handen in elkaar geslagen en zorgde voor gebak, een gezellige babbel en een bloemstukje om mee naar huis te nemen. De leden van Waterskiclub SWK, in wiens clubhuis het kerstfeest plaatsvond, trakteerden dan weer op koffie en thee.

Het kerstfeest betekende meteen ook de lancering van ‘Zwaan Plus’. Dat is een project rond Buurtgerichte Zorg gericht op de de maatschappelijk zwakkeren in de wijk. Verschillende vrijwilligers gaan samen de strijd aan tegen de vereenzaming en willen ze alle bewoners betrekken bij het wijkgebeuren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer