Ruhne Nys (10) maakt zelf deze kleine beeldjes.
Marc Aerts Ruhne Nys (10) maakt zelf deze kleine beeldjes.

Runhe maakt beeldjes voor goede doel

Amper tien jaar oud is ze, maar toch is het nu al overduidelijk dat de kleine Ruhne Nys de kunstzinnigheid van haar papa Ben heeft geërfd. "Samen met de band Meugemiszinge organiseer ik een benefiet voor het Kinderkankerfonds. Ruhne wou helpen en maakt met klei het ene knappe beeldje na het andere, om te verkopen voor het goede doel", zegt papa Ben.

Het Oog'n'Blik Arthouse in Oppuurs, het kunsthuis van Ben Nys, vormt op zaterdag 25 februari het decor voor een huiskameroptreden van Meugemiszinge. Deze groep trekt elk jaar door Klein-Brabant, om op te treden ten voordele van het Kinderkankerfonds. "Ook wij steunen dit prachtige initiatief. Ik doe zelf nog een extra bijdrage door twee reeksen schilderijen te veilen voor het goede doel", zegt papa Ben Nys. "Toen ik mijn dochter Ruhne over het initiatief vertelde, ging ook zij heel spontaan aan de slag met haar klei. Ze heeft veel geduld en een erg visueel inzicht en ze maakt zo de mooiste kleine beeldjes. Het DNA doet duidelijk zijn werk (lacht). Het resultaat is een intussen al indrukwekkende grote groep popjes. We krijgen veel positieve reacties."


Ruhne weet ook perfect waarom ze de beeldjes maakt.


"Het Kinderkankerfonds is spijtig genoeg geen ver-van-mijn-bedshow", gaat Ben verder. "Het kindje van mijn collega vecht al twee jaar tegen leukemie en dat wordt voor Ruhne niet verzwegen. Ze begint op zo'n moment steevast voor dat kindje te knutselen. Het is haar manier om iets te doen en troost te bieden."


Benefiet Meugemiszinge en Oog'n'Blik Arthouse vindt plaats op 25 februari om 20.30 uur in de Kattestraat 22 in Sint-Amands. Reservatie en/of vragen via Ben-Nys@skynet.be


 (EDT)

Lees meer