Dankzij die middelen kunnen in eerste instantie de daken van de gemeenschapscentra geïsoleerd worden.
Isover Dankzij die middelen kunnen in eerste instantie de daken van de gemeenschapscentra geïsoleerd worden.

3,5 miljoen euro voor vergroening van gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand

De gemeenschapscentra van vzw de Rand worden ‘vergroend’ en daarvoor maakt de Vlaamse overheid 3,5 miljoen euro vrij. Onder andere in gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve zal zo bespaard worden op de energiefactuur.

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) en minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) maken 3,5 miljoen euro uit het Klimaatfonds vrij om de Gemeenschapscentra van vzw de Rand te vergroenen. Die middelen komen bovenop de 1 miljoen euro die vorig jaar al werd vrijgemaakt voor energiebesparende maatregelen. “Dankzij deze investeringen kunnen we besparen op onze elektriciteitsfactuur en de CO2-uitstoot”, zegt minister Koen Van den Heuvel.

Vzw de Rand beheert zeven gemeenschapscentra: de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), de Bosuil (Jezus-Eik), de Kam (Wezembeek-Oppem), de Lijsterbes (Kraainem), de Moelie (Linkebeek), de Muse (Drogenbos) en de Zandloper (Wemmel). Vorig jaar werd er al 1 miljoen vrijgemaakt voor energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van hoge rendementsbeglazing, gastellers of het opmaken van een lichtplan. Dankzij die middelen kunnen in eerste instantie de daken van de gemeenschapscentra geïsoleerd worden en daarna ook de gevels van de gebouwen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer