4 Sammy Mahdi (CD&V) centraal tijdens het schooldebat. Hond Pamuk hield zich anderhalf uur lang gedeisd onder de tafel tijdens het debat in het Onze-Lieve-Vrouwinstituut.
Mozkito Sammy Mahdi (CD&V) centraal tijdens het schooldebat. Hond Pamuk hield zich anderhalf uur lang gedeisd onder de tafel tijdens het debat in het Onze-Lieve-Vrouwinstituut.

Sammy Mahdi (CD&V) het populairst tijdens schooldebat… Maar hond Pamuk gaat nadien met alle aandacht lopen

Als het van de toeschouwers van het groot verkiezingsdebat in het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode afhing, dan zou CD&V Jongeren-voorzitter Sammy Mahdi (CD&V) alvast mee mogen regeren. Maar ook zijn hond Pamuk oogstte opvallend veel succes...

Mahdi en zijn collega’s Ben Weyts (N-VA), Veerle Leroy (Groen), Dries Van Langenhove (Vlaams Belang), Bob Savenberg (Open VLD), Jan Cornillie (sp.a) en Sander Claessens (PvdA) kregen een hele namiddag lang de kans om hun mening te geven over uiteenlopende onderwerpen. De vijfde- en zesdejaars zetten het klimaat hoog op de agenda maar ook over het communautaire werd gedebatteerd. Na afloop bleken Pamuk, de hond van Sammy Mahdi, en Dries Van Langenhove het populairst bij de jongeren die graag een foto maakten als souvenir. Pamuk hield zich trouwens anderhalf uur gedeisd onder de tafel terwijl zijn baasje de leerlingen inpakte met opvallend groene standpunten. Tijdens het debat bleek dat tieners zich wel degelijk voor politiek interesseren, want er werd niet alleen over klimaat gepraat, maar ook defensie, de afgeschafte kilometerheffing en zelfs de Brexit werd besproken door de deelnemers. Het waren uiteindelijk 91 leerlingen die aan het einde van de rit een stem uitbrachten en Sammy Madhi naar de eerste plaats stemden.

4 Na het debat op het Onze-Lieve-Vrouwinstituut ging Pamuk, de hond van Sammy Mahdi (CD&V), met de aandacht lopen.
Mozkito Na het debat op het Onze-Lieve-Vrouwinstituut ging Pamuk, de hond van Sammy Mahdi (CD&V), met de aandacht lopen.
4 Pamuk hield zich trouwens anderhalf uur gedeisd onder de tafel terwijl zijn baasje de leerlingen inpakte met opvallend groene standpunten.
Mozkito Pamuk hield zich trouwens anderhalf uur gedeisd onder de tafel terwijl zijn baasje de leerlingen inpakte met opvallend groene standpunten.
4 Na afloop bleken Pamuk, de hond van Sammy Mahdi, en Dries Van Langenhoven het populairst bij de jongeren die graag een foto maakten als souvenir.
Mozkito Na afloop bleken Pamuk, de hond van Sammy Mahdi, en Dries Van Langenhoven het populairst bij de jongeren die graag een foto maakten als souvenir.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer