Een beeld van de installatiegemeenteraad in Sint-Genesius-Rode eerder dit jaar.
Mozkito Een beeld van de installatiegemeenteraad in Sint-Genesius-Rode eerder dit jaar.

Vlaamse oppositie Sint-Genesius-Rode verzet zich tevergeefs tegen drukken van oproepingsbrieven volgens taalkeuze

Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode zal de oproepingsbrieven voor de verkiezingen zowel in het Nederlands als het Frans drukken. De oppositie van Engagement 1640 stemde tegen, maar de Franstalige meerderheidslijst IC-GB bleef bij het standpunt dat ze eerder op het schepencollege innamen.

Vlaams schepen Anne Sobrie (Engagement 1640) brak de consensus over het punt op het schepencollege van de faciliteitengemeente en daarom moest de gemeenteraad beslissen over het drukken van de oproepingsbrieven volgens de taalkeuze. “We willen dat de oproepingsbrieven in het Nederlands gedrukt worden en dat Franstaligen, zoals de wet het voorschrijft, een exemplaar kunnen aanvragen bij de gemeente in hun eigen taal”, zei ze. Gemeenteraadslid Bruno Stoffels (Engagement 1640) sprak aangewezen burgemeester Pierre Rolin (IC-GB) rechtstreeks aan. “U bent nog niet benoemd tot burgemeester omwille van dezelfde fratsen die u in oktober 2018 hebt gepleegd en opnieuw zal u de taalwetgeving naast u neerleggen. Spijtig!”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer