sint-gillis-waas

1.400 inwoners worden bevraagd over visie
op meerjarenplan

Deze week valt er bij 1.400 willekeurig gekozen inwoners van Sint-Gillis-Waas een vragenlijst in de bus. Ze kunnen de vragenlijst online of op papier invullen en zo hun mening geven over enkele belangrijke kwesties. De gemeente gaat met de resultaten aan de slag bij de opmaak van het nieuwe meerjarenplan.

De nieuwe bestuursploeg van CD&V en Groen-sp.a wil de bevolking meer inspraak geven bij het beleid. “Maar alle inwoners bevragen is niet haalbaar”, legt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) uit. “We zijn uitgekomen op 1.400 willekeurig gekozen inwoners van alle leeftijden. De gegevens en de antwoorden worden anoniem verwerkt door een onafhankelijk onderzoeksbureau.” De algemene resultaten van de bevraging gaat het gemeentebestuur meenemen in de opmaak van het nieuwe meerjarenplan. Daarin staat waar de gemeente tijdens de periode 2020-2025 aan zal werken.

Kritiek

Oppositiepartij N-VA pleit ervoor om naast de steekproef alle inwoners die dat wensen ook de bevraging te laten invullen. “Het is jammer dat slechts 1.400 inwoners de kans krijgen om aan te geven wat ze belangrijk vinden, terwijl onze gemeente bijna 20.000 inwoners telt”, zegt fractievoorzitter Koen Daniëls. “Het is een vragenlijst met 44 keuzevragen en slechts 2 open vragen. Of het dan 1.400 of 15.000 antwoorden zijn, maakt volgens ons bij de verwerking geen verschil.” Volgens N-VA zijn een aantal vragen echter ook gestuurd opgesteld en komen er sommige thema’s niet aan bod.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer