2 De delegatie mocht in Sint-Gillis-Waas even halt houden om een cheque van 250 euro in ontvangst te nemen.
rv De delegatie mocht in Sint-Gillis-Waas even halt houden om een cheque van 250 euro in ontvangst te nemen.

300 deelnemers voor Raleigh Tour, ook delegatie VRT NWS fietst mee

Zo’n 300 renners hebben zondag deelgenomen aan de TI-Raleigh Tour Waasland. Deze rit is een organisatie van WTC Kontakt en de stad Sint-Niklaas ten voordele van de deelname van het team van VRT NWS aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker.

De fietstocht voor wielertoeristen ging van start op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Daarna volgde een vlakke rit van zo’n 80 km doorheen het Waasland met tussenstops in Sint-Gillis-Waas en Klein-Sinaai, waar de renners ook verwelkomd werden door een delegatie van het gemeentebestuur. In Sint-Gillis-Waas overhandigde burgemeester Maaike De Rudder een cheque van 250 euro als bijdrage van de gemeente aan het initiatief.

Ook het team van VRT NWS was aanwezig, met onder meer Goedele Wachters en Rob Heirbaut. Daarnaast namen ook tientallen Wase ex-profwielrenners deel. De dochter van Tom Simpson, Joanne, reed eveneens mee.

De integrale opbrengst van dit wielerevenement wordt geschonken aan het wielerteam van VRT NWS dat tijdens het hemelvaartweekend 2019 deelnam aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Vorig jaar werd tijdens dit evenement bijna 5 miljoen euro verzameld.

2 Ook in Stekene werden de deelnemers ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur.
rv Ook in Stekene werden de deelnemers ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer