5 Het dodelijk ongeval gebeurde op een kaarsrechte baan met een afgescheiden en verhoogd fietspad.
Kristof Pieters Het dodelijk ongeval gebeurde op een kaarsrechte baan met een afgescheiden en verhoogd fietspad.

Fietser met speedbike om het leven gekomen bij aanrijding door vrachtwagen op parallelweg van E34

Op de parallelweg van de E34 tussen Sint-Gillis-Waas en Vrasene is dinsdagochtend een dodelijk verkeersongeval gebeurd met een fietser. Het slachtoffer was met zijn speedbike op weg naar het werk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend iets voor 5 uur. Een 55-jarige man uit Sint-Gillis-Waas was met zijn speedbike op weg naar het werk toen hij een paar honderd meter voor de verkeerswisselaar van de E34 in Vrasene gegrepen werd door een vrachtwagen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. De 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sint-Niklaas verkeerde na het ongeval in shock. 

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig nog onduidelijk. Het ongeval gebeurde namelijk op een rechte baan met een afgescheiden en licht verhoogd fietspad. Een verkeersdeskundige moet nu onderzoeken of de speed pedelec op het fietspad of op de rijbaan reed. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen zou de vrachtwagenchauffeur alleszins de fietser te laat opgemerkt hebben. Het slachtoffer werd achteraan aangereden door de vrachtwagen. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Door het ongeval was de rijbaan tot 9 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Er werd plaatselijk een omleiding ingesteld. 

5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters

Lees meer