Buurtbewoners Dirk Van Raemdonck en André Smet aan camping Fort Bedmar.
Foto Kristof Pieters Buurtbewoners Dirk Van Raemdonck en André Smet aan camping Fort Bedmar.

Fort Bedmarstraat wordt na snelheidsmeting opgenomen in zone 30

Er komt een zone 30 in de Fort Bedmarstraat in De Klinge. Dat gebeurt op voorstel van gemeenteraadslid Dirk Van Raemdonck (N-VA) én nadat de gemeente een snelheidsmeting liet uitvoeren.

“De Fort Bedmarstraat is een smalle woonstraat die door veel fietsers wordt gebruikt als onderdeel van het fietsknoopnetwerk richting het fietspad van de Koningsdijk”, zegt Van Raemdonck. “Bovendien is in die straat een camping gelegen en zijn alle omliggende straten zoals de Kapelledreef, Blauwe Hoefwegel, Warandewegel, Heykavel, enz. vandaag reeds zone 30. Het is dan ook vreemd dat enkel de Fort Bedmarstraat dat niet is, terwijl de bewoners vaststellen dat er soms hard gereden wordt”, motiveert Van Raemdonck zijn voorstel.

Het gemeentebestuur heeft na metingen ter plaatse beloofd om de Fort Bedmarstraat op te nemen in de omliggende zone 30. De huidige gemiddelde snelheid is 37 km/u, maar er werden ook pieken gemeten van 72 km/u. “We vragen wel om ook de nodige controles uit te voeren, want enkel borden zetten is onvoldoende”, vult N-VA-fractieleider Koen Daniëls aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer