2 Er kan onder meer worden meegereden in een pluktreintje.
Kristof Pieters Er kan onder meer worden meegereden in een pluktreintje.

Fruitbedrijven openen de deuren voor Bloesembeleefbal, maar wel amper nog bloesems

Naar jaarlijkse traditie openen ook dit jaar verschillende fruitbedrijven in Sint-Gillis-Waas hun deuren op woensdag 1 mei voor het Bloesembeleefbal. Door het zachte voorjaar zijn de fruitbomen wel al bijna uitgebloeid.

Tijdens het Bloesembeleefbal krijgt het publiek de kans om een smakelijke rondleiding te volgen en te proeven van vers geplukt fruit. De zonnetrein rijdt weer heel de dag gratis rond tussen alle verschillende fruitbedrijven.

Bij De Zevenster in de Heerweg kan je genieten van een hapje en een drankje op het grote zomerterras en de bloesemhoning proeven die ter plekke werd gemaakt door de bijtjes. Daarbij word je getrakteerd op live muziek van Johan Peeters in de fruitgaard. De jongste bezoekers kunnen lekker ravotten op het springkasteel.

Fruithof Tack in de Doornstraat gaat op zoek naar de ‘Bloesempersoonlijkheid van het Bal’. Iedereen van 2 tot 102 jaar kan de bloesempersoonlijkheid worden. “We zoeken iemand die de bloesems uitstraalt. Dit kan onder andere met bloemenkledij met aangepaste bloesemhoed of krans zijn”, klinkt het. Actrice Danni Heylen, alias Pascalleke uit FC De Kampioenen, zal alvast mee in de jury zitten. Inschrijven kan via joristack@telenet.be. De prijsuitreiking vindt die dag plaats om 17 uur.

Op het binnen- en buitenterras van Berckelaer in de Holdamstraat kan je eveneens genieten van lekkere hapjes en drankjes. Je krijgt ook de kans om gratis mee te rijden met het pluktreintje door de boomgaarden. Vervolgens kan je nog picknicken tussen de fruitbomen. Voor de kinderen is er doorlopend kinderanimatie voorzien waarbij ze zich kunnen uitleven op het springkasteel.

In alle drie de bedrijven zijn er rondleidingen om 11, 13 en 15 uur.

2
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer